ביולוגיהמחלות

השפעת

-----------------------------------------------------------------------

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: rentatar@gmail.com - שלחו כאן אימייל

מחלת השפעת – מהי ?

השפעת הינה מחלה ויראלית, החוזרת בצורת מגפה בכל חורף. לוירוס השפעת יש יוכלת השתנות מיוחדת במינה, כך שמערכת החיסון לא תכיר אותו בכל פעם שהוא יופיע מחדש. ולכן קל לה, למגפה, לפרוץ ולהתפשט במהירות הבזק בכל חורף מחדש. מחלת השפעת, מדבקת במיוחד. הראשונים שלוקים בה הם הילדים, והם גם שמפיצים אותה בקרב בני המשפחה. לעומת זאת, המבוגרים הם אלו שעוברים את השפעת בצורה הקשה ביותר. השפעת, בדרך כלל אינה מסוכנת, אך הסיבוכים יכולים להיות קשים בעיקר אצל קשישים או חולים, שמערכת החיסון שלהם חלשה (חולי סוכרת, מחלות ריאה כרוניות) וחולים הנמצאים בטיפול תרופתי ממושך, המשפיע גם על המערכת החיסונית.

מה הם סממני מחלת השפעת ?

הסימנים כוללים חום (בדרך כלל גבוה במיוחד אצל ילדים), כאבי שרירים מטרידים, תשישות קשה, וסימנים בדרכי נשימה עליונים: אף סתום, נזלת בהירה, כאב גרון ושיעול. המחלה נמשכת כשעה ימים. רוב האנשים נוטים להתבלבל בין שפעת והצטננות. ההבדל הגדול הוא בכך, שבהצטננות בולטים יותר הסימנים כמו נזלת, כאב גרון, כאב ראש ושיעול קל. מצד שני לא מופיעים חום גבוה, כאבי שרירים ותשישות.

מה הכוונה במשפט “יש לך וירוס”
וירוס הוא מחולל זיהומי הגורם למחלות רבות: שפעת, אבעבועות רוח, אדמת וצהבת. המחלות הויראליות אינן מגיבות לטיפול אנטיביוטי וחולפות מעצמן, בניגוד למחלות חיידקיות הניתנות לטיפול על ידי אנטיביוטיקה.

איזה נזקים עלולים להיגרם כנוטלים אנטיביוטיקה שלא לצורך ?

לצערנו, בעשור האחרון – התרופות האנטיביוטיות הולכות ומאבדות את השפעתן נגד מחלות הנגרמות מחיידקים. מדוע? השימוש שלא לצורך הביא להתפתחותם של יותר ויותר חיידקים עמידים. במלחמה הזו של הרפואה נגד גורמי הזיהומים, ברור מכוחה במאזן החימוש שלה. בארץ יש כבר חיידקים עמידים לכל סוגי האנטיביוטיקה.

כדאי לדעת, שהחיידק זקוק למספר דקות בלבד כדי להתחסן כנגד אנטיביוטיקה.

האנטיביוטיקה יעילה נגד חיידקים בלבד

השימוש בתרופות אנטיביוטיות החל רק במהלך מלחמת העולם השניה. השימוש באנטיביוטיקה נחשב, ובצדק, למהפכה בעולם הרפואה. הרבה אנשים חייבים את חייהם ובריאותם לאנטיביוטיקה. גילוי כוחה הביא להרבה תקווה אצל חולים ורופאים כאחד. הבעיה שמחלות זיהומיות רבות נגרמות על ידי וירוסים ולא כתוצאה מחיידקים. עולם הרפואה למד מהר מאוד, שמחלות ויראליות לא מגיבות לאנטיביוטיקה. לפעמים, נטילת אנטיביוטיקה אפילו מזיקה, כנוטלים אותה כנגד מחלה שנגרמה מוירוס.