מתכון למלבי – מתכון מנצח

מלבי הוא קינוח  פודינג מוצק , את המלבי מכינים על בסיס חלב או מים, בתוספת קורנפלור המעניק מוצקות סוכר ותמצית מי ורדים. המלבי נקרא גם סחלב קר.

במקור, במקום קורנפלור, היה נהוג בעבר להשתמש באבקה שהוכנה מפקעות סחלבים מיובשות.

מקור שמו הוא טורקי (מטורקית: Muhallebi) ומקור הקינוח כאמור בטורקיה. בדרך כלל מוגש המלבי כשעליו פתיתי קוקוס, שברי בוטנים וסירופ מתוק בטעם מי ורדים.

מרכיבים ל-5  מנות:

חצי ליטר חלב

125 מ”ל שמנת מתוקה

45 גרם סוכר

40 גרם קורנפלור

1 כף מי ורדים

ומי שמתעצל ניתן להשיג סירופ מלבי מוכן.

שבבי קוקוס

פיסטוקים

אופן ההכנה:

יוצקים את החלב לסיר מוסיפים סוכר ומי ורדים ומחממים על אש בינונית. במקביל מערבבים את הקורנפלור והשמנת עד שלא נשארים בשמנת גושי קורנפלור ומוסיפים אותם לסיר החלב החם.

מביאים את התערובת לרתיחה תוך טריפה בלתי פוסקת בעזרת מטרפה. מבשלים עוד 1- 2 דקות או עד שמתקבל קרם במרקם סמיך מאד וחלק במרקם שלו.

מורידים מהאש ויוצקים  אל כוסות הגשה אישיות. מניחים לכוסות להתקרר בטמפרטורת החדר במשך כחצי שעה. מעבירים למקרר לצינון והתייצבות למשך 3-4 שעות לפחות לפני ההגשה.

לפני ההגשה: יוצקים מעל כל כוס  סירופ לפי הטעם אפשר להוסיף קוקוס, פיסטוקים מגישים אותו קר.